Injectare acid hialuronic

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanta proprie organismului nostru, dar cel cu care lucreaza medicul este obtinut in laborator, este biodegradabil si este mai mult sau mai putin sub forma de gel in functie de concentratia de acid hialuronic si de destinatia sa. Acesta este injectat cu ace fine sau cu canula in cantitati foarte mici.

Injectare acid hialuronic - buze

Ce se intampla cu acidul hialuronic dupa injectare?

Acidul hialuronic este consumat incetul cu incetul pana la disparitia sa.

De ce am nevoie de acid hialuronic in piele?

Pentru ca s-a demonstrat ca acest component scade odata cu varsta si acesta scadere are efect de imbatranire a pielii. Acidul hialuronic are efect benefic si la nivelul suprafetei cutanate, formand o bariera transparenta si elastica care umple ridurile fine, efectul benefic este si la nivelul epidrmului imbunatatindu-i elasticitatea si luminozitatea, dar si la nivel profund, putand sa umple ridurile profunde, santurile adancite cu varsta si anumite zone de unde a disparut tesutul gras si fata a inceput sa cada.

Imbatranirea fetei este rezultatul urmatoarelor fenomene:

– scade productia de acid hialuronic, colagen si elastina incepand cu varsta de 20 de ani, iar dupa varsta de 40 de ani este aproape nula

– pielea nu mai este elastica si luminoasa si apar intai ridurile fine, apoi din ce in ce mai adanci, mai ales in jurul ochilor, nasului si gurii.

– dispar acele depozite de grasime de la nivelul fetei si fata incepe sa cada

– se pierde calciu din tesutul osos si oasele fetei se micsoreaza aparand ridurrile din jurul gurii si nasului

– pielea incepe sa atarne

Indicatii de injectare a acidului hialuronic:

– injectarea este indicata la toate varstele in functie de necesitati

– umplerea ridurilor superficiale sau profunde

– refacerea volumetriei faciale

– corectia cearcanelor

– refacerea conturului fetei

– rehidratare cutanata

– imbunatatire  conturului  buzelor

– corectia asimetriilor buzelor

– volumizarea buzelor

Contraindicatiile injectarii de acid hialuronic.

Acidul hialuronic utilizat de medic nu se obtine din regnul animal, in acest fel se evita reactiile alergice sau transmiterea unor boli.

Spre deosebire de toxina botulinica acidul hialuronic nu altereaza mobilitatea muschilor fetei si nu reduce expresivitatea faciala.

Ce se intampla cand doresc sa accesez aceasta tehnica?

Inainte de injectare:

  • consultatia incepe cu studierea pacientei atat in oglinda cat si in fotografii de fata si profil.
  • Medicul asculta nemultumirile si doleantele pacientei si ii explica ce se poate obtine astfel incat rezultatul sa fie natural
  • Se poate efectua injectarea in aceeasi sedinta cu consultatia
  • Este foarte important ca medicul sa cunoasca ce alergii sunt, ce tratamente ia pacienta, ce boli are, ce interventii chirurgicale a suferit

In cazul pregatirii pielii inainte de injectare se efectueaza urmatorii pasi: se demacheaza pielea , se pune crema anestezica se asteapta 30 minute pentru instalarea anesteziei, se dezinfecteaza pielea si se incepe procedura.

Procedura se poate efectua cu ace foarte fine sau cu canula – un dispozitiv medical care nu inteapa si folosit corect nu lasa vanatai.

Acidul hialuronic utilizat in cabinetul meu  contine si anestezic, ceea ce va oferi un confort sporit atat in timpul procedurii cat si dupa.

Dupa injectare:

  • Efectele sunt imediate si spectaculoase, dar vor fi si mai evidente dupa un timp de 7-14 zile de cere acidul hialuronic are nevoie penru a se integra
  • La 3-4 ore de la injectare edemul si roseata incep sa dispara, iar acidul hialuronic injectat “se hidrateaza” tragand apa din tesuturile din jur si creeaza un aspect suplu si luminos
  • Daca exista discomfort se pot aplica comprese reci
  • Se vor evita: miscari faciale exagerate, expunere la soare, sauna (7 zile), baia (48 ore), masajul zonelor lucrate (care poate muta unde nu trebuie acidul hialuronic)
  • Se poate aplica machiaj cu miscari usoare fara a apasa pe zonele lucrate

Injectare acid hialuronic - rezultate

Cat dureaza efectul acidului hialuronic?

Aceasta depinde de: tipul de piele, stilul de viata (expunere la soare, caldura excesiva, UV), fumat, varsta.

Durata depinde si de tipul de acid hialuronic folosit. Pentru generatia a III a efectul maxim dureaza 6 luni dupa care cantitatea incepe sa scada lent si la 9-10 luni dispare complet. Pentru acidul hialuronic de generatia a IV a efectul maxim dureaza 10-12 luni si dispare complet la 16-18 luni. Astfel incat majoritatea pacientilor opteaza pentru un nou tratament la 6-12 luni pentru marirea buzelor si 12-18 luni in cazul ridurilor.

Riscuri

  • sunt foarte rare cazurile in care apar complicatii dar ele exista
  • roseata, edemul, sau umflaturile care pot persista mai mult decat la majoritatea pacientilor sunt puse de unii medici pe seama unei rectii alergice minore. Pentru a diminua aceste efecte se foloseste crema Rigenoma
  • este posibil ca unii pacienti “sa consume” mai rapid acidul hialuronic injectat si sa fie necesara reinjectarea la o luna

Preturi

Costul unui tratament este in functie de tipul de acid hialuronic folosit, cel de generatia a IV a fiind mai scump decat ce de generatia a III a. Costul tratamentului este si in functie de cantitatea utilizata, pretul fiind pe 1 ml. In cabinetul meu exista in permanenta promotii, in special toamna si primavara.

Alte tratamente

  • Ozonoterapie

    Ozonoterapia este o tehnică de ultimă generație, folosită în unele țări de peste 40 de ani, ce constă în  introducerea în organism pe diverse căi a unei cantități de oxigen-ozon.

  • Terapia PRP/Terapia Vampir

    Tratamentul PRP= terapia vampir constă în obținerea de la pacient a unei cantități de sânge care în urma prelucrării se transformă în autoplasmă îmbogățită cu trombocite.

  • Drenaj limfatic

    Sistemul limfatic este un sistem prin care circulă limfa format dintr-o serie de canale limfatice pe al căror traseu se află ganglionii limfatici.

  • Mica chirurgie de mare precizie cu radiofrecvență

    Radiofrecventa foloseste energia undelor radio pentru a realiza incizii si excizii de o precizie extraordinara, astfel incat se poate corecta orice imperfectiune a pielii.

  • Second opinion

    Second opinion reprezintă consultarea unui medic specialist care să ofere o a doua părere pertinentă, atât asupra diagnosticului, cât și asupra alegerii tratamentului

  • Tratamentul bolii hemoroidale

    Hemoroizii sunt dilatatii venoase in care s-a acumulat sange si care nu mai circula corespunzator. Hemoroizii sunt rezultatul predispozitiei genetice la care se adauga o serie de factori favorizanti cum ar fi constipatia, statul in sezut in mod indelungat, efortul fizic intens de ridicare de greutati, fumatul..

  • Tratamentul bolii varicoase

    Varicele sunt acele vene pronuntate de pe membrele inferioare, vene mai mari sau mai mici, pot ascunde o problema medicala foarte serioasa numita reflux venos

  • Tratamentul ulcerului varicos

    Ulcerul varicos este o rana situata la nivelul gambelor, aparuta cel mai adesea in urma unui traumatism pe membre inferioare cu insuficienta venoasa avansata.