Mica chirurgie de mare precizie cu radiofrecvență
Cum se utilizeaza radiofrecventa in mica chirurgie?
Radiofrecventa foloseste energia undelor radio pentru a realiza incizii si excizii de o precizie extraordinara, astfel incat se poate corecta orice imperfectiune a pielii. Prin eliminarea acestor probleme se obtine un aspect intinerit si se realizeaza o piele mai fina si mai atractiva. De precizat ca in urma chirurgiei pielii cu radiofrecventa nu raman cicatrici, iar dupa interventiile problemelor de sub piele, cicatricile sunt minime.
Ce diferente exista intre radiofrecventa si interventiile chirurgicale clasice?
In loc de bistuiru sau laser, radiofrecventa foloseste unde radio pentru a efectua incizii si excizii precise si foarte fine. Este afectat doar tesutul pe care il atinge instrumentul, acesta fiind vaporizat si nu taiat asa cum se intampla cu bisturiul. Radiofrecventa nu provoaca leziuni asupra tesuturilor inconjuratoare cum face laser-ul, ca urmare vindecarea este mai rapida, cu roseata putina, fara inflamatii si senzatie de arsura.
De ce este mai buna decat chirurgia traditionala?
Recuperarea dupa chirurgia cu radiofrecventa este mai usoara si mai scurta decat dupa chirugia clasica sau laser, deoarece radiochirurgia vaporizeaza celulele si nu le arde, conduce la o sangerare si discomfort minime cu vindecare mai rapida si fara cicatrici.
Cine se poate opera cu ajutorul radiofrecventei?
Orice pacient doreste sa-si imbunatateasca aspectul pielii, mai ales pe fata, dar si cei care au diverse leziuni care necesita mica chirurgie.
Procedurile efectuate cu radiofrecventa sunt eficiente pentru mai multe leziuni ale pielii:
- Pete ale pielii cauzate de varsta sau soare
- Alunite si alte excrescente pe piele
- Vene faciale rosii pe fata sau orice alta zona a corpului
- Negi, carcinoame, veruci
- Imperfectiuni ale suprafetei pielii
- Mica chirurgie a zonelor subcutanate in care radiofrecventa este folosita ca un bisturiu de o precizie incredibila care taie foarte fin, stapaneste sangerarea si grabeste vindecarea.
- Excizie de tatuaje
De cate sedinte am nevoie?
Nu este nevoie decat o sedinta pentru o problema anume a pielii, in cazul in care sunt mai multe probleme, se poate hotari impreuna cu medicul curant de cate sedinte este nevoie.
Cat dureaza mica chirurgie cu radiofrecventa?
O leziune care nu depaseste 1 cm are nevoie de o anestezie locala mica si se opereaza timp de aproximativ 25 min. In functie de cate leziuni sunt sau cat de mare este leziunea timpul variaza.
Cum se ingrijeste zona tratata dupa interventia cu radiofrecventa?
- Pastrati pansamentul pe care l-ati primit postoperator minim 24 ore.
- Daca pansamentul a suferit o serie de modificari care necesita schimbare, tratati zona cu pansamente sterile si betadina si protejati cu pansamente tip Cosmopore.
- Dati curs pansamentului de control stabilit de chirurg si nu sariti peste aceasta etapa.
- In urma tratamentului chirurgical cu radiofrecventa pe piele apare o crusta care va cadea intr-un timp variabil – 4-5 zile pe fata si 10-12 zile pe alte zone ale corpului. Indicatia speciala a chirurgului este de a lasa aceasta crusta sa cada singura, fara a fi traumatizata inutil, in acest fel cicatricile vor fi minime sau absente.
- Nu tratati leziunea decat cu ceea ce va spune chirurgul si daca ati uitat, sunati pentru detalii suplimentare.
- Dupa caderea crustei postoperatorii, nu expuneti zona la radiatiile solare timp de trei luni. Daca este nevoie sa iesiti la soare, protejati zona cu crema cu factor de protectie minim 30. Acest lucru va va ajuta sa evitati hiperpigmentarea zonelor operate sau a celor din jur.
- Nu folositi automedicatia. Daca faceti parte dintre pacientii care au o sensibilitate crescuta la durere, sunati pentru a afla ce puteti utiliza ca antalgic.
- Exista diferite tipuri de unguente care ajuta cicatrizarea sau au proprietati de micsorare a cicatricii postoperatorii, chirurgul va informa pacientul despre aceste medicamente si nu se vor obtine informatii din alte surse care nu au legatura cu interventia chirurgicala.
- Nu va speriati daca observati diverse umflaturi sau vanatai in teritoriul in care s-a operat. Este o reactie normala a pielii dupa o interventie chirurgicala care va fi observata de medicul curant la un control ulterior.
Cat costa interventia chirurgicala cu radiofrecventa?
Pretul unei interventii chirurgicale cu radiofrecventa este acelasi ca la interventia chirurgicala clasica, politica de preturi a clinicii tinand cont ca acest tratament avansat trebuie sa fie accesibil oricarui pacient care apeleaza la mica chirurgie privata. Pretul pentru cei care vin la consultatie si se opereaza in acelasi timp include consultatia, interventia propriu-zisa si primul control postoperator.
Alte tratamente
-
Injectare acid hialuronic
Acidul hialuronic este o substanță proprie organismului nostru, dar cel cu care lucrează medicul este obținut în laborator, este biodegradabil…
-
Peeling chimic
Peeling-ul chimic medical reprezinta o metoda medicala nechirurgicala de exfoliere controlata la nivelul pielii
-
Terapia PRP/Terapia Vampir
Tratamentul PRP= terapia vampir constă în obținerea de la pacient a unei cantități de sânge care în urma prelucrării se transformă în autoplasmă îmbogățită cu trombocite.
-
Tratament PELLEVE
Pelleve este un tratament inovativ care tratează ridurile faciale fără chirurgie.
-
Ozonoterapie
Ozonoterapia este o tehnică de ultimă generație, folosită în unele țări de peste 40 de ani, ce constă în introducerea în organism pe diverse căi a unei cantități de oxigen-ozon.
-
Terapia PRP/Terapia Vampir
Tratamentul PRP= terapia vampir constă în obținerea de la pacient a unei cantități de sânge care în urma prelucrării se transformă în autoplasmă îmbogățită cu trombocite.
-
Drenaj limfatic
Sistemul limfatic este un sistem prin care circulă limfa format dintr-o serie de canale limfatice pe al căror traseu se află ganglionii limfatici.