Peeling chimic

Ce este peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic medical reprezinta o metoda medicala nechirurgicala de exfoliere controlata la nivelul pielii cu ajutorul unor substante chimice. Prin aceasta metoda se inlatura straturile superficiale al pielii, facilitand patrunderea cremelor tratament la nivelul stratului profund al tegumentului. Astfel, pielea are un aspect intinerit si se atenueaza imperfectiunile.

In cabinetul meu se efectueaza doua tipuri de peeling:

 • Peeling-ul chimic superficial in care se folosesc o serie de acizi cu concentratie scazuta sau enzime din diverse fructe. Tratamentul dureaza cateva minute, este nedureros pentru ca actiunea asupra pielii este usoara si nu necesita anestezie. Prin aceste peeling nu este afectat pigmentul pielii si este recomandat tuturor tipurilor de ten. Timpul de recuperare este foarte scazut si in 5-6 zile se observa rezultatele. Se foloseste inaintea procedurilor antirid cu radiofrecventa pentru un efect extraordinar de puternic si imediat.
 • Peeling-ul chimic intermediar se efectueaza cu diverse substante in concentratie medie. In timpul aplicarii exista o usoara senzatie de usturime care nu necesita anestezie. Este necesar repaus in casa timp de 48 de ore datorita rosetii si sensibilitatii pielii la uscaciune sau soare, probleme usor rezolvabile prin aplicarea de creme recomandate de medic. Acest tip de peeling afecteaza celulele cu pigment, motiv pentru care nu se efctueaza pe tenul inchis la culoare. Rezultatele se mentin 1 an.

peeling chimic reclama

Ce parti ale corpului se trateaza?

Fata este principala parte a corpului careia i se adreseaza, fiind cartea noastra de vizita. Peeling-ul chimic reuseste sa “stearga” imperfectiunile pielii: riduri fine de expresie, pete pigmentare. Gatul si decolteul sunt vizate pentru depigmentare si riduri fine. Axilele pot fi si ele depigmentate prin aceasta metoda. Picioarele cu varice au zone mai mult sau mai putin intinse de pigmentare care beneficiaza de tratament de depigmentare prin aceasta metoda.

La ce sa ma astept in cursul tratamentului?

Cele doua tipuri de peeling efectuate in cabinetul meu nu necesiat anestezie deoarece peeling-ul superficial nu doare, iar cel intermediar da o senzatie foarte usoara de arsura de max 2 min. Tratamentele constau in aplicarea in serie a unor substante care necesita perioade diferite de timp pentru actiune, timp care depinde de tipul tenului dvs.

La ce sa ma astept dupa tratament?

Recuperarea in urma efectuarii unui peeling superficial sau intermediar se refera la o serie de gesturi pe care trebuie sa le faca pacienta:

 • In zilele 1,2,3,4 dupa peeling exista o usoara semzatie de uscaciune a tenului si putina roseata, ceea ce necesita aplicarea de cel putin 5 ori pe zi a cremei hidratante indicata de medic. Pacienta trebuie sa se fereasca de mediile cu temperaturi prea scazue sau prea crescute si este interzisa expunerea solara sau UV. Pentru acest motiv pacienta aplica o crema de protectie solara cu factor mare de 30-50. In functie de problemele tratate pacienta aplica o data pe zi crema – tratament indicata de medic.
 • Incepand cu ziua 5 efectele nedorite dispar si incep sa se vada rezultatele.

De mentionat ca sunt obligatorii crema tratament si crema de protectie solara.

Cand pot sa beneficiez de tratament?

Peeling-ul nu trebuie aplicat pe pielea deja bronzata deoarece poate provoca arsuri sau prurit. In general, peeling-urile intermediare nu sunt recomandate vara.

Acest tratament nu se efectueaza sub varsta de 17 ani, dar medicii indica aceasta metoda doar dupa 30 ani.

Indicatiile sunt in functie de problemele tratate

 • Peeling-ul superficial este indicat pentru tenul sensibil si da rezultate in caz de pete pigmentare, riduri fine, cicatrici acneice si piele uscata. Utilizarea acestei metode este optima in asociere cu metoda antirid cu radiofrecventa Pelleve.
 • Peeling-ul mediu rezolva o serie de probleme mai accentuate: pete cafenii, cicatrici postacnee.

Contraindicatiile se refera la cazurile de alergii la substantele utilizate in timpul tratamentului, insuficienta renala, insuficienta hepatica, boli sistemice decompensate, sarcina.

Cat dureaza tratamentul?

Procedura de tratament este complexa si consta in aplicarea succesiva a unor substante, creme sau masti indicate in functie de tipul de problema care trebuie rezolvata. Ca urmare, durata este cuprinsa intre 30 – 40 min.

Cand voi observa rezultatele?

Dupa peeling-ul superficial rezultatele apar in 5-6 zile si persista doar o luna. Daca este insotit de tratamentul anti-aging cu radiofrecventa, se prelungesc si se intensifica rezultatele.

Peeling-ul intermediar incepe sa-si arate rezultatele la 10 zile, rezultate care, cu ingrijirea necesara, se mentin timp de un an.

Cat costa?

Conteaza tipul de problema pentru care se face tratamentul si de dimensiunea zonei tratate. Pentru o fata peelingul mediu costa  350 ron si include tratament post peeling pentru 4 zile.

In cadrul cabinetului medicul a conceput o serie de proceduri care ajuta la obtinerea unor efecte imediate incredibile de rejuvenare sau de eliminare a unor imperfectiuni.

Alte tratamente

 • Mica chirurgie de mare precizie cu radiofrecvență

  Radiofrecventa foloseste energia undelor radio pentru a realiza incizii si excizii de o precizie extraordinara, astfel incat se poate corecta orice imperfectiune a pielii.

 • Second opinion

  Second opinion reprezintă consultarea unui medic specialist care să ofere o a doua părere pertinentă, atât asupra diagnosticului, cât și asupra alegerii tratamentului

 • Tratamentul bolii hemoroidale

  Hemoroizii sunt dilatatii venoase in care s-a acumulat sange si care nu mai circula corespunzator. Hemoroizii sunt rezultatul predispozitiei genetice la care se adauga o serie de factori favorizanti cum ar fi constipatia, statul in sezut in mod indelungat, efortul fizic intens de ridicare de greutati, fumatul..

 • Tratamentul bolii varicoase

  Varicele sunt acele vene pronuntate de pe membrele inferioare, vene mai mari sau mai mici, pot ascunde o problema medicala foarte serioasa numita reflux venos

 • Tratamentul ulcerului varicos

  Ulcerul varicos este o rana situata la nivelul gambelor, aparuta cel mai adesea in urma unui traumatism pe membre inferioare cu insuficienta venoasa avansata.

 • Ozonoterapie

  Ozonoterapia este o tehnică de ultimă generație, folosită în unele țări de peste 40 de ani, ce constă în  introducerea în organism pe diverse căi a unei cantități de oxigen-ozon.

 • Terapia PRP/Terapia Vampir

  Tratamentul PRP= terapia vampir constă în obținerea de la pacient a unei cantități de sânge care în urma prelucrării se transformă în autoplasmă îmbogățită cu trombocite.

 • Drenaj limfatic

  Sistemul limfatic este un sistem prin care circulă limfa format dintr-o serie de canale limfatice pe al căror traseu se află ganglionii limfatici.