Tratamentul ulcerului varicos

Ce este ulcerul varicos?

Ulcerul varicos este o rana situate la nivelul gambelor, aparuta cel mai adesea in urma unui traumatism pe membre inferioare cu insuficienta venoasa avansata.

Ulcerul varicos se caracterizeaza prin evolutie foarte lenta si nefavorabila in lipsa tratamentului medical. In cabinetul meu exista mai multe metode de tratament.

 

 1. Metoda clasica = chiuretare paga + curatare + aseptizare + pansamente hidrocoloidale. Pansamentele hidrocoloidale sunt pansamente medicale foarte complexe, cele mai cunoscute sunt cele ale firmei Hartmann , rolul medicului terapeut fiind de a pune un diagnostic foarte precis al stadiului in care se afla plaga pentru ca de acest lucru va depinde tipul de pansament utilizat si bineinteles si vindecarea ulcerului varicos. Ulcerul varicos este o plaga complexa deoarece nu exista circulatia sangelui acolo unde s-a format, deci nu exista nici vindecare usoara. De aceea ulcerul varicos necesita tratament complexe si indelungate.
 2. Metoda PRP (plasma imbogatita cu trombocite). Se recolteaza sange de la pacient intr-o eprubeta speciala, se prelucreaza si de obtine plasma imbogatita cu trombocite. Aceasta plasma se injecteaza la nivelul ulcerului varicos sau se poate transforma in gel si se plaseaza sub pansamentul hidrocoloidal. Metoda se repeta la 3 saptamani pana la inchiderea ulceratiei.
 3. Tratamentul cu ozon. Se introduce membrul cu ulcerul varicos intr-o punga speciala inchisa etans si se introduce amestecul de oxigen si ozon in punga. Aplicatiile se vor recomanda in functie de evolutia plagii. Concomitent se recomanda si oxigen ozonoterapie majora si/sau insuflatie intrarectala.

Alte tratamente

 • Injectare acid hialuronic

  Acidul hialuronic este o substanță proprie organismului nostru, dar cel cu care lucrează medicul este obținut în laborator, este biodegradabil…

 • Peeling chimic

  Peeling-ul chimic medical reprezinta o metoda medicala nechirurgicala de exfoliere controlata la nivelul pielii

 • Terapia PRP/Terapia Vampir

  Tratamentul PRP= terapia vampir constă în obținerea de la pacient a unei cantități de sânge care în urma prelucrării se transformă în autoplasmă îmbogățită cu trombocite.

 • Tratament PELLEVE

  Pelleve este un tratament inovativ care tratează ridurile faciale fără chirurgie.

 • Ozonoterapie

  Ozonoterapia este o tehnică de ultimă generație, folosită în unele țări de peste 40 de ani, ce constă în  introducerea în organism pe diverse căi a unei cantități de oxigen-ozon.

 • Terapia PRP/Terapia Vampir

  Tratamentul PRP= terapia vampir constă în obținerea de la pacient a unei cantități de sânge care în urma prelucrării se transformă în autoplasmă îmbogățită cu trombocite.

 • Drenaj limfatic

  Sistemul limfatic este un sistem prin care circulă limfa format dintr-o serie de canale limfatice pe al căror traseu se află ganglionii limfatici.